Jersey Kaagman is een Nederlandse zangeres, die bekend werd van de band Earth & Fire. Ze was verder onder meer voorzitter van de BV Pop en jurylid van het televisieprogramma Idols. In september 1969 werd ze gevraagd als zangeres bij de Haagse popgroep Earth & Fire. Nadat de band in 1983 uit elkaar ging, maakte ze twee soloalbums, en verscheen ze naakt in het eerste nummer van de Nederlandstalige Playboy. In 1987 maakte Earth & Fire een korte comeback.

Kaagman was vanaf 1987 voorzitter van de muzikanten vakbond BV Pop. In de jaren negentig werd ze PR-manager bij Radio Noordzee Nationaal en in 2000 werd ze directeur bij de stichting Conamus, inmiddels Stichting Buma Cultuur. In maakte ze op Radio 1 bekend na haar vertrek via de politiek voor de muziekindustrie onder meer beleid te willen maken tegen de download van illegaal op internet geplaatste muziek.

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau maakte Kaagman in een interview met Weekend in 2012 bekend dat ze de ziekte van Parkinson heeft. Zij vertelde dat iedereen die heeft gespeculeerd over haar vermeende botox gebruik zijn excuses zou moeten maken. Door nu openlijk uit te komen voor haar ziekte wil ze een voorbeeld zijn voor anderen.